Kalp – solunum durması durumlarında hayat kurtarmak için havayolunu açmak ve sonrasında kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlayarak dokulara yeterli düzeyde kan gitmesini sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahalenin öğrenilmesi.
Güvenli bir çevre oluşturur.
Kardiyopulmoner resüsitasyona başlama zamanı ve önemi fark eder.
Kalp – solunum durmasına yol açan nedenleri tanımlar.
Akut koroner sendrom risk faktörlerini, belirti ve bulgularını tanımlar.
Yabancı cisimle hava yolu tıkanmasının risk faktörlerini, belirti ve bulgularını açıklar.
Hava yolu tıkanıklığı olan erişkin, çocuk ve bebeklere güvenli ve etkili biçimde müdahale eder.
Kalp ve solunum durması olan erişkin, çocuk ve bebeklere güvenli ve etkili kardiyopulmoner resüsitasyon girişimlerini uygular.
Otomotaik defibrilatörü güvenli biçimde uygular.
Temel yaşam desteği eğitimi 5 saati teorik, 7 saati cansız manken üzerinde uygulamalı eğitim olmak üzere 1,5 gündür.
Sözlü konu anlatımı
Slayt sunumu gösterileri
Soru – cevap
Uygulamaları göstererek yaptırma – demonstrasyon
Senaryo yazma ve rol yapma
Grup tartışmaları
Temel yaşam desteği eğitim dokümanları, özel olarak hazırlanır ve uluslararası değişiklikler dikkate alınarak güncellenir. Bu dokümanlar, eğitimin başlangıcında katılımcılara verilir.
Eğitime başlamadan önce ve eğitim bitiminde katılımcılara bir test yapılır.
Katılımcının başarılı sayılabilmesi için, eğitim sonu testinden en az 88 puan alması ve uygulamalarda başarılı olması gerekmektedir.
Temel yaşam desteği eğitimlerine katılmak zorunludur.
Eğitim sonunda başarılı olan katılımcıya “Temel Yaşam Desteği Başarı Belgesi” verilir. Temel yaşam desteği başarı belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Başarı belgesinde; eğitim programının süresi ve programda yer alan konular detaylı olarak belirtilir.
Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan/çalışacak olan hemşire, sağlık memuru, ebe, acil bakım teknikeri, fizyoterapist, hekim gibi tüm sağlık ekibi üyeleri ve Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Tıp Fakültesi gibi sağlıkla ilgili okullarda okuyan anatomi ve fizyoloji derslerini başarılı olarak tamamlayan son sınıf öğrencileri ile acil durumlarda hayat kurtarma zinciri içinde yer almak isteyenler katılabilir.
Detaylı Bilgi İçin 0212 451 16 17 no’lu telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.